075 616 6607 info@schoenbv.nl

De Zaanse onderneming Schoen BV heeft meer dan zestig jaar ervaring in de behandeling van metalen oppervlakken. De laatste veertig jaar is Schoen gespecialiseerd in poedercoating: van aluminium gevelelementen tot stalen hekwerken en alles ertussenin.

De strategie van Schoen rust op 3 pijlers: kwaliteit, business partnership en duurzaamheid. Lester Claassens, Commercieel Manager van Schoen, signaleert een duidelijke trend waarin kwaliteit en service ontegenzeggelijk aan belang winnen. “Er zit veel druk op projecten. Als coatingbedrijf zit je vaak aan het eind van het project. Wij hebben onze productie en logistieke processen zodanig ingericht zijn dat we snel kunnen leveren en een hoge leverbetrouwbaarheid kunnen garanderen.”

Een voorbeeld van toegenomen kwaliteitsbewustzijn is dat steeds hogere eisen gesteld worden aan coating van gevelelementen. Poeders verweren door weer- en zoninvloed. Het gevolg is dat glans afneemt en verkleuring optreedt. Claassens: “De eindgebruiker verwacht dat ook na jaren van gebruik glans en kleur behouden blijven. Wij zien een toenemende vraag naar klasse 2 poeders, ook wel superdurables genoemd. Dergelijke poeders behouden langer hun glans en kleur. Klasse 2 poeders zijn weliswaar duurder, maar doordat er minder vaak gereinigd dient te worden, wordt de meerprijs van deze coatings vaak snel terugverdiend.”

Een recent project op Zeeburgereiland in Amsterdam weerspiegelt het business partnership en het meedenken met de klant. Op verzoek van opdrachtgever Foldam Staalbouw uit Purmerend ontwikkelde Schoen in samenspraak met haar leverancier een nieuw poeder voor het coaten van balkonhekken. Claassens: “De strekmetalen balkonhekken zijn beeldbepalende elementen in dit project. De bijzondere constructie van de balkonhekken, vroeg om een speciale oplossing. De nieuw ontwikkelde primer zorgt voor een verhoogde kantendekking en hiermee voor een aanzienlijke verlenging van de levensduur.”

Vooruitlopend op de definitieve uitbanning van Chroom (VI) in 2017 werkt Schoen al meer dan tien jaar met Chroom (VI)-vrije systemen. Het bedrijf behoort hiermee tot de pioniers. Claassens: “Dit was voor Schoen een bewuste en vanzelfsprekende keuze. Vanuit goed werkgeverschap wilde wij niet dat ons personeel nog langer in aanraking kwam met het zeer toxische Chroom (VI). De ervaring met Chroom (VI) vrij geeft Schoen een grote voorsprong in de markt!”